Bota al contingut principal

Després de què l’Agència Estatal de Seguretat Aérea (AESA) haja atorgat hui a l’Aeroport de Castelló la seua certificació, la portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que “el cas d’aquest aeroport és un exemple de com no s’ha de governar. Este va ser un projecte personal del delinqüent Carlos Fabra, que està a la presó per defraudar a la Hisenda Pública, però que el dany que li ha fet als ciutadans i ciutadanes és molt major que eixe frau fiscal”.

 

“Carlos Fabra s’entestà en fer aquest aeroport simplement per a guanyar vots, sabent que eixa infraestructura és inviable. Ens ha costat uns 200 milions d’euros entre la construcció, les obres annexes, les indemnitzacions i l’adjudicació a l’empresa que ara el gestionarà, uns diners que ara necessitaríem per a fer polítiques socials, d’educació, sanitat o justícia etc… i no tenim”.

 

Per a Oltra “és molt qüestionable la viabilitat d’aquest aeroport i també és molt qüestionable que no vaja a seguir costant més diners a les arques públiques perquè després s’haja de pagar a companyies aèries perquè aterren a Castelló. Hem de recordar que la Generalitat ja té un historial d’atorgar ajudes en forma de promoció publicitària a companyies aèries com Ryanair. En qualsevol cas ha sigut una manera de balafiar i malversar, en el sentit polític de la paraula, els diners dels ciutadans, que hauria estat millor invertit en altre tipus d’infraestructures”.

 

“Des de Compromís anem a estar molt alerta perquè no anem a tolerar que es gaste ni un euro de diners públics en pagar més, ara per a què vinguen avions. Així que vorem si ara es para la sangria que ha suposat l’aeroport o encara hi ha clàusules confidencials, que s’amaguen a l’opinió pública, que encareixen el cost d’aquesta infraestructura”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.