Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “amb el seu ja habitual retard, el Consell ha contestat les nostres preguntes parlamentàries sobre què havia fet i què pensava fer per a afrontar el veto rus a determinats productes agroalimentaris, molts dels quals afecten de manera molt negativa la nostra producció agrària”.

Pañella ha dit que “la conclusió que es desprèn, més enllà de les declaracions ampuloses buides de contingut real, és que no ha fet res d’efectiu, cap gestió, cap pressió de cara a la Unió Europa, i que s’ha limitat a llançar una campanya per a incitar a la ciutadania a consumir internament els productes excedents. En poques paraules, a que ens mengem els valencians els productes agraris pensats per a ser exportats i dotar el nostre país d’ingressos provinents de l’exterior. Ni una paraula, en canvi, d’obrir nous mercats, aprofitant els buits que deixen les exportacions de països no vetats cap a Rússia”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “el que calia, i encara cal, perquè només parcialment s’han resolt algunes qüestions, és dur a terme tota mena de gestions sobre la Unió Europea, indirectes a través del govern de Madrid, i sobretot directes mitjançant pressions sobre Brusel.les, per a que els productors valencians siguen plenament compensats i indemnitzats per les pèrdues que aquest veto els suposa, sense exclusió de cap producte. És el que ha mirat de fer, per exemple, el nostre eurodiputat Jordi Sebastià, sense haver trobat el més mínim suport institucional en la representació del govern valencià en la UE i els seus instruments de pressió. I és que el govern d’Alberto Fabra ens dóna com a única alternativa als efectes negatius del veto rus que ens mengem entre tots els sobrants de la nostra producció agrària vetada… i que així anem tirant”