Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha avançat hui que el seu grup parlamentari va a adoptar iniciatives legals contra el pressupost de la Generalitat per al 2015 abans de la seua aprovació definitiva, prevista per demà, per incloure una previsió d’ingressos que no té fonament legal ni suport en els pressupostos generals de l’Estat.

 

Oltra s’ha referit a l’informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) conegut ahir, que adverteix que la bestreta de 1.178 milions del Fons de Competitivitat que el govern valencià del PP computa en els seus pressupostos per al pròxim any “no està previst en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat”.

 

Segons la parlamentaria de Compromís “el Consell no pot anar contra la llei, no pot aprovar un projecte de pressupostos en frau de llei sense que tinga conseqüències legals. Estem en contra de l’article 135 de la Constitució i d’aquesta policia del dogma neoliberal (Airef), però cal complir la llei i actuarem judicialment.

 

Respecte a una suposada rectificació de l’Airef en l’informe conegut ahir Oltra ha assenyalat que “entenc, com a jurista, que no tenir cobertura legal, com s’indicava en l’informe anterior o no tenir fonament legal com es diu ara, és el mateix, són sinònims”.