Bota al contingut principal

El grup dels Verds/ALE en el Parlament Europeu ha aconseguit les 188 signatures a favor d’una comissió d’investigació parlamentària sobre el frau, l’evasió i l’optimització fiscal revelada per LuxLeaks. Per això, l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, considera “un gran èxit haver convençut a eurodiputats de tots els grups polítics, ja que açò demostra que no som els únics a pensar que una Comissió d’aquest tipus és l’eina més eficient per a destapar les falles i abusos del sistema fiscal i després proposar solucions; tal com ha dit el propi President del Consell Europeu, Donald Tusk, hem de respondre a aquest problema no solament per raons pressupostàries sinó també per justícia social”.

Florent Marcellesi, portaveu d’EQUO en el Parlament Europeu i membre de Primavera Europea, ha coincidit amb Sebastià a afirmar que “la Comissió d’investigació no té com a objectiu culpar un país en concret, sinó més aviat entendre els mecanismes que priven a pressupostos nacionals i europeus de diversos centenars de milers de milions d’euros a l’any. Encara més en temps de retallades brutals en educació, sanitat, medi ambient, és una prioritat política, econòmica i ètica posar fi a l’evasió fiscal”.

Sebastià ha assenyalat que “l’objectiu és avaluar clarament en quina mesura aquestes pràctiques fiscals han infringit els tractats europeus i el principi bàsic de solidaritat europea”.

Des de la coalició Primavera Europea s’ha fet una crida “a totes les forces que es declaren progressistes o europeistes per a deixar de bloquejar aquesta proposta de Comissió d’investigació. És una condició essencial perquè la justícia fiscal siga una realitat a nivell europeu.”