Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “la sentència que invalida la llicència d’obres de la planta terrestre del Castor obre interessants perspectives en relació amb l’autorització, tancament i indemnització d’aquesta controvertida planta, i caldria estudiar-la amb deteniment per veure en què pot afavorir les reclamacions presentades contra el pagament dut a terme pel govern espanyol a l’empresa concessionària. Un pagament, recordem-ho, que gravarà durant 30 anys les butxaques de la ciutadania”.

Pañella ha recordat que “només el nostre grup, de totes les forces polítiques llavors presents a l’ajuntament de Vinaròs, es va oposar a una “aprovació exprés” que ara ha quedat clar que  presentava clares irregularitats”. I ha assegurat que “d’alguna manera, amb aquesta sentència –que sí, que ha estat recorreguda, però que pensem que els tribunals superiors poden perfectament ratificar—es tornaria al punt de partida, i en qualsevol cas dota d’una major força aquells que s’oposen a la planta i, sobretot, al pagament per via d’urgència que va fer el govern espanyol”.

El diputat de Compromís ha demanat a més “que les forces polítiques de l’ajuntament de Vinaròs que en aquell moment, amb el seu vot favorable o la seua abstenció, van propiciar l’aprovació del projecte, assumisquen les seues responsabilitats davant de  la ciutadania per una “aprovació exprés” que ara queda demostrat que no va tindre suficientment en compte la situació legal dels terrenys. De vegades, la cobdícia d’uns ingressos que després ni tan sols arriben, és molt mala consellera”.