Bota al contingut principal

 

  • Els pobles de la Mediterrània hem d’unir els nostres esforços perquè s’entenga en el conjunt de la Unió Europea que els drets fonamentals són irrenunciables.

 

 

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís i candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha valorat molt positivament els resultats de les eleccions d’ahir a Grècia en què Syriza ha sigut la formació més votada. Per a Oltra “al final el poble grec s’ha plantat i ha dit que les persones estan primer que els bancs i que no pot ser que se sacrifique a tota una part de la població que està en situació de pobresa, que no té en este moment seguretat social, ni assistència mèdica, amb una pobresa infantil galopant, una situació que és senzillament insostenible”.

 

“El que ha fet el poble grec és ser conseqüent i votar en clau de trencar amb el bipartidisme i votar un partit que avantposarà el benestar de les persones al pagament d’un deute que s’ha de renegociar, establint què el seu pagament siga compatible amb el compliment dels drets fonamentals”.

 

Segons Oltra “la victòria de Syriza és també esperançadora de cara a les nostres eleccions autonòmiques perquè nosaltres som una comunitat autònoma que té una intervenció grandíssima, som una de les regions europees més intervengudes pels protocols de la troika i de la Unió Eropea i per tant que es puga obrir eixe camí a Grècia és un fet molt esperançador per als valencians i valencianes”.

 

“Al capdavall –ha afegit la parlamentària de Compromís- els pobles de la Mediterrània tenim un destí molt paregut i hem d’unir els nostres esforços perquè s’entenga en el conjunt de la Unió Europea que els drets fonamentals no són renunciables i que han de ser compatibles amb el pagament d’aquella part del deute que s’haja generat de manera legítima”.