Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “utilitzar la majoria absoluta que el PP té encara avui en les Corts per a aprovar la pròrroga dels concerts amb els centres privats durant sis anys més pot ser siga legal, però en qualsevol cas no és ètic. Justament un dels temes claus que haurà d’escollir la ciutadania el proper mes de maig serà el model educatiu que vol per al nostre país; però amb aquesta pròrroga, el PP hipotecaria la llibertat d’un futur govern de prendre les decisions que considerara més convenients respecte a l’ensenyament”.

Pañella ha declarat que “el nou govern que ixca de les urnes haurà de valorar les necessitats educatives, obrint un període de “transició amable”, en contacte amb tots els sectors educatius implicats. El que no necessita a hores d’ara el sistema educatiu valencià són tensions, sinó diàleg. I no creiem que aquesta “pròrroga imposada” siga el millor sistema per a aconseguir-ho”.

El diputat de Compromís ha insistit que “l’adopció d’aquest acord, utilitzant el corró de la majoria absoluta que encara tenen, a quatre mesos vista de les eleccions, seria un trist remat, faltat de tota ètica, d’una legislatura en què el PP en el poder no s’ha distingit justament per guardar ni les formes ni els continguts en el que hauria de ser un bon funcionament democràtic de les nostres institucions”.