Bota al contingut principal

 

Compromís qualifica d’electoralista i precipitada l’apertura de l’extensió hospitalària

 

La diputada de Compromís i candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha criticat les greus deficiències que presenta l’extensió Hospitalària de Llíria després de la inauguració precipitada i electoralista realitzada el passat dimarts pel President de la Generalitat, Alberto Fabra.

 

Oltra, ha assegurat que “el Partit Popular ha estat més pendent d’inaugurar que d’oferir uns bons serveis en l’Hospital de Llíria. No és admissible que des del Consell es faça pur electoralisme inaugurant ràpidament perquè venen les eleccions sense tindre en compte el servei que s’oferirà als pacients i les recomanacions dels tècnics del material mèdic i dels sindicats en quan a la posada en marxa dels sistemes i instal·lacions, que en alguns casos han hagut de ser modificades a marxes forçades per poder albergar maquinària o dispositius que la premura i la improvisació han fet que es construïren inadequadament”.

 

“S’inaugura a Llíria este centre complementari de l’Arnau de Vilanova amb un 60% del personal i llits, amb manca de serveis com ara la UCI, amb un servei deficient de rais X i sense laboratori. Açò suposa que ara mateix pot arribar una persona a amb una malaltia greu, un infart o que haja patit un accident i que se l’hagen d’emportar a l’Arnau de Vilanova perquè al de Llíria no hi ha UCI, amb la qual cosa la persona que haja anat a l’hospital de Llíria haurà perdut un temps vital per a la seua supervivència. Un fet irracional i que sols respon a la improvisació i a una finalitat clarament partidista de poder fer-se la foto per a inaugurar ràpidament sense comptar amb les condicions necessàries”.

 

Oltra apunta que, “clar que necessitàvem inaugurar l’Hospital de Llíria després de tants anys de promeses i el temps que ha estat construït i tapiat, però s’hauria d’obrir en bones condicions, en funció de poder oferir un bon servei i no en funció del calendari electoral perquè Fabra es faça la foto”.

 

Des de Compromís es reclama per a Llíria un hospital comarcal amb totes les especialitats, on les dones puguen ser mares i no tinguen que recórrer més de 100 quilòmetres per donar a llum. Un centre que estiga ben comunicat i que compte amb les dotacions de material i personal necessàries. Les 31 poblacions adscrites al centre de Llíria han de tindre un Hospital comarcal amb tots els serveis, on si cal, es modifique el mapa sanitari actual per crear un departament de salut propi al Camp de Túria-Serrans-Racó d’Ademús, el qual done cobertura total a les necessitats sanitàries que els ciutadans d’estes poblacions es mereixen.