Bota al contingut principal

  • En un dia com hui també hem de reivindicar la nostra posició de dones fortes, de dones poderoses dins d’una societat que vol avançar en igualtat i per tant ha de contemplar este valor de la feminització de la política i de l’economia”

La diputada de Compromís i candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat que “hui és més necessari que mai, en el Dia de la Dona, reflexionar sobre en quina situació estem les dones i reivindicar que volem igualtat i que es pose en valor allò que les dones aportem a la societat”.

Hui més que mai hem de pensar què està passant perquè en 2015 encara les dones cobren menys per la mateixa feina que els homes, perquè a més està empitjorant eixa situació després d’anys anar avançant cap a una igualtat salarial”.

Per a Oltra “hem de reflexionar també sobre com s’està feminitzant la pobresa i hem de posar les mesures damunt de la taula per revertir eixe situació. La pobresa té cada vegada més cara de dona i de xiquet i xiqueta, és a dir l’impacte en la nostra societat de la pobresa és sobre tot sobre les dones i els menors d’edat. Esta és una problemàtica a la qual s’ha de posar remei des dels poders públics”.

Des de Compromís es plantegen mesures concretes que des de la Generalitat s’han d’impulsar com un Pla de Xoc contra l’emergència social que posarà un especial accent en la lluita contra la feminització de la pobresa. Així mateix la coalició planteja mesures que es poden impulsar respecte a la igualtat retributiva entre homes i dones, que ja han sigut debatudes en Les Corts i rebutjades per la majoria absoluta del PP, però que el nou govern de canvi que eixirà de les eleccions del pròxim 24 de maig portarà endavant.

Entre estes mesures es contempla impulsar una Pla d’Igualtat Retributiva que coordine les accions de les diferents conselleries i administracions amb accions d’inspeccions especialitzades, formació, auditories salarials i campanyes de sensibilització. Així mateix garantir que els Plans d’Igualtat de les empreses siguen un eix prioritari donant suport als agents socials en foment de la igualtat salarial. De la mateixa manera Compromís proposa que s’instaure l’assessorament per part Generalitat a les dones que vulguen denunciar per via judicial un cas de discriminació salarial per raó de sexe.

En el Dia de la Dona des de Compromís també s’ha volgut posar especial èmfasi en la lluita contra la lacra de la violència de gènere que pateix la nostra societat. Per a la coalició les polítiques per a combatre la violència masclista no es poden limitar a recursos per a ajudar les víctimes, que també han de ser una prioritat en la nova política basada en les persones, en el benestar i la dignitat. Cal que comencem des del principi, des de l’educació. Per això a les escoles anem a promoure una visió i revisió per a incloure la perspectiva de gènere a tots els àmbits de l’aprenentatge, focalitzant-se en els conceptes d’igualtat, diversitat i afectivosexual.

Segons Mónica Oltraen un dia com hui també hem de reivindicar la nostra posició de dones fortes, de dones poderoses dins d’una societat que vol avançar en igualtat i per tant ha de contemplar este valor de la feminització de la política i feminització de l’economia en un món on el fet de què avancem en igualtat entre dones i homes també fa que la societat avance en tots els sentits i siga una societat més civilitzada”.