Bota al contingut principal

Els portaveus de Compromís dels municipis pertanyents al Parc Natural del Túria han presentat en els seus ajuntaments una sèrie de mocions per exigir a la Generalitat Valenciana que complisca les seues obligacions i faça complir la normativa mediambiental existent en aquest espai protegit.

Segons denuncia Juan Ponce, portaveu adjunt de Compromís a les Corts i regidor a Vilamarxant, “s’acumulen els incompliments sobre el Parc del Túria, fa tres anys que s’havia d’haver revisat el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN), fa sis anys que s’havia d’haver elaborat el Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) i a dia de hui no existeix, com tampoc existeix un pla d’ús públic del paratge. Tampoc s’està reunint i complint amb la seua funció la Junta de Protecció del parc Natural del Túria”.

“Tot això està motivant multitud de conflictes entre els diferents usuaris del parc, bàsicament conflictes entre alguns ciclistes i els vianants que utilitzen el camí paral·lel al riu Túria, una via que està a la zona de màxima protecció ecològica del Parc Natural i és usada per alguns ciclistes com una pista de carreres, la qual cosa és absolutament incompatible amb la protecció del paratge”.

Ponce denuncia que “també alguns ciclistes i genets estan circulant fora dels camins habilitats,generant greus impactes en les zones de muntanya de Vilamarxant i Pedralba, en les zones de les Rodanes i la Pea bàsicament”.

“Això s’agreuja en haver anat desapareixent els mitjans de prevenció i extinció d’incendis que estaven assignats fa temps al Parc Natural, fruit de les retallades que s’han produït des de l’any 2010 i 2011”.

“Des de Compromís exigim que l’administració autonòmica valenciana complisca les seues obligacions i intente acabar amb els conflictes que s’estan generant al Parc Natural del Túria fruit de la inoperància de l’actual govern del PP”, ha assenyalat Ponce.