Bota al contingut principal

Compromís proposa la creació d’una Xarxa de Lluita contra la Precarietat davant l’augment de contractes il·legals i falsos autònoms.

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha participat hui de la manifestació que ha recorregut el centre de València per commemorar el Dia Internacional dels Treballadors. Oltra s’ha referit a la situació alarmant que viuen els treballadors i treballadores “a qui se’ls dóna a triar entre patir l’atur o treballar amb contractes precaris i sous miserables”.

Davant esta situació, la candidata de Compromís ha explicat que la seua formació contempla dos línies d’actuació: una bateria de propostes per a transformar el model productiu en un model sostenible que genere ocupació de qualitat; i una estratègia per a donar suport a les persones treballadores que pateixen la precarietat i la vulneració dels seus drets. En este punt ha destacat la creació d’una “Xarxa de Lluita contra la Precarietat” que, amb la col·laboració dels sindicats i altres entitats ciutadanes, oferisca assessorament jurídic als treballadors i promoga campanyes per a donar a conèixer els drets que reconeix la legislació laboral.

Per a la candidata de Compromís “És inacceptable que vulguen vendre les xifres de l’atur com una bona tendència quan n’hi ha persones que ni tenint dos treballs arriben a fi de mes. Per això la nostra política econòmica es basarà en ajudar a les empreses, especialment PIMES i autònoms a cooperar i innovar per a que puguen generar llocs de treball de qualitat i en impulsar una reindustrialització sostenible de l’economia valenciana. També volem desenvolupar sectors com el cultural o el de l’atenció a persones amb dependència que poden tindre una gran importància en creació de llocs de treball”.

Una altre dels àmbits que contempla el programa electoral de Compromís és el de la igualtat retributiva entre homes i dones, que actualment suposa una escletxa de prop de 4.000 euros.

Si sóc elegida Presidenta –ha afegit Oltra- posaré en marxa un Pla d’Igualtat Retributiva per a que a igual treball, igual salari. No podem tolerar que les dones continuem patint discriminacions tan evidents en l’àmbit laboral sense que els poders públics actúen de forma contundent per a garantir la igualtat salarial”.