Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha destacat hui, Dia Internacional de la Llibertat de Premsa, la importància dels mitjans de comunicació com un dels pilars bàsics del nostre sistema democràtic.

Oltra ha assistit este matí a València al lliurament dels Premis Llibertat d’Expressió que atorga la Unió de Periodistes, que en esta ocasió ha premiat els 17 membres de la premsa que van perdre la vida informant sobre l’atac israelià sobre la franja de Gaza l’estiu passat, la periodista Yolanda Álvarez per com va cobrir la Guerra de Gaza i a la revista satírica francesa, Charlie Hebdo, pels professionals de la informació que van perdre la vida per la libertdad d’expressió.

Per a la candidata de Compromís “no s’entén que hui en el lliurament de premis Llibertat d’Expressió haja hagut una absència clamorosa com la dels líders del PP. Vam veure al President del Govern Mariano Rajoy anar a París per manifestar-se en contra dels assassinats de Charlie Hebdo però hui ni l’alcaldessa de València, del PP, ni altres alcaldes del PP, ni el president del PP a la Comunitat Valenciana han assistit a un acte en què també es premiava als professionals de Charlie Hebdo. Un acte al qual si ha assistit el cònsul de França”.

“El Partit Popular -ha afegit Oltra- se situa fora de la democràcia. Rajoy es fa la foto a París però després ni el president autonòmic, el senyor Fabra, ni l’alcaldessa de la localitat on es lliuren els premis vénen a homenatjar els periodistes que van perdre la vida simplement per defensar la llibertat. Tot això en uns dies en què hem vist com l’alcaldessa de València, Rita Barberá, es dedica a censurar l’art als carrers de la ciutat”.

“Això és una anomalia democràtica, en cap país avançat els seus líders es posen d’esquena a drets tan bàsics com la llibertat d’expressió i el dret a la informació, drets que són el fonament de la nostra civilització”, ha conclòs Oltra.