Bota al contingut principal

El candidat de Compromís a Les Corts Valencianes, Fran Ferri, s’ha reunit hui amb representants de la Plataforma d’Afectats per les Ajudes a l’Habitatge per explicar el programa electoral de Compromís respecte a la política d’ajudes d’accés a l’habitatge. El programa electoral recull les principals reivindicacions de la Plataforma com la realització un calendari de pagament creïble i transparent per a les 50.000 ajudes que resten impagades i que aquest responga sempre a l’ordre de prelació. Compromís també proposa realitzar una auditoria de la gestió realitzada per la Generalitat en les ajudes a l’habitatge per aclarir les possibles irregularitats i depurar les responsabilitats que es puguen derivar d’aquesta mala gestió.

Segons Ferri “durant estos anys hem denunciat reiteradament la nefasta gestió del govern del PP en quant a ajudes a l’habitatge i els seus impagaments. Ara cal afrontar un canvi valent a les institucions que no només pose solució amb un calendari de pagaments, sinó que també busque i exigisca les responsabilitats que calguen als que han generat un problema de 250 milions que afecta a 56.000 famílies”.

Per altra banda, el programa de Compromís també arreplega l’aplicació general de les sentències dels tribunals sobre les resolucions VPNC-501, de reconeixement dels requisits per a accedir a ajudes a l’habitatge. La coalició ja va denunciar l’emissió de resolucions per un import de 37,4 milions d’euros que, segons el govern, no comporten cap obligació per a la Generalitat.

“La ciutadania no només ha hagut d’aguantar un govern incomplidor sinó que, sobretot, ha patit un govern incompetent i mentider, que ha actuat amb mala fe i ha perjudicat a milers de famílies valencianes” ha conclòs Ferri.