Bota al contingut principal

 

La candidata de Compromís a la Presidència, Mónica Oltra, s’ha reunit este matí a València amb representants de l’organització ecologista Greenpeace, acompanyada dels candidats de Compromís Graciela Ferrer i Juan Ponce.

Oltra ha agraït a Greenpeace la important llavor activista d’esta organització per la defensa del medi ambient i ha ressaltat la necessitat de realitzar polítiques per lluitar contra el canvi climàtic també des dels ajuntaments i des de la Generalitat. Oltra ha exposat també les mesures de govern que des de Compromís es volen posar en marxa per a la transformació ecològica de l’economia.

Oltra ha assenyalat que “Greenpeace se la juga en cada acció, els hem vist a Cofrents, i els volem felicitar per eixa sentència que ha absolt l’activisme ecologista per denunciar el potencial perill que té eixa central. Hem volgut traslladar a Greenpeace la complicitat en la lluita per un medi ambient sostenible, entre altres coses perquè tenim l’obligació política i moral de deixar-los als nostres fills un planeta millor del que ens hem trobat o almenys igual”.

Per a Oltra “la humanitat té dos reptes fonamentals damunt la taula, com són la lluita contra el canvi climàtic i el fet de què les energies fòssils s’acaben i creiem que eixes dos qüestions han de marcar les polítiques que realitzem des dels governs”.

El candidat Juan Ponce ha assegurat que “el govern del PP ha tingut una nul·la resposta a les propostes a favor de la sostenibilitat ambiental que des de Compromís hem presentat a Les Corts durant la passada legislatura. Nosaltres tenim clar que per a eixir de la crisi és fonamental l’aposta per la sostenibilitat, amb la transformació ecològica de l’economia és com es pot crear ocupació de qualitat”.

Per la seua banda la candidata de Compromís a Les Corts, Graciela Ferrer, ha exposat les línies d’actuació en quan a medi ambient i protecció de la natura, entre les que destaquen la protecció efectiva dels espais naturals, la recuperació dels nostres ecosistemes aquàtics i boscosos, la modificació de les lleis urbanístiques per a protegir i fer un ús racional del territori  i les mesures per l’eficiència energètica i reducció de la vulnerabilitat davant el canvi climàtic.