Bota al contingut principal

S’eliminarà la reserva per a militars i la limitació d’edat per poder accedir al cos

 

El Consell ha emès dos dictàmens favorables a sengles propostes presentades pel Grup Parlamentari Compromís a través del seu diputat Paco García Latorre, amb les quals es pretén fer una modificació de la Llei per a eliminar l’accés de militars a la Policia Local que va imposar el PP a la fi de l’anterior legislatura. Així com l’eliminació de la barrera que suposa la limitació d’edat per poder accedir a la categoria d’agent.

 

Segons García, amb aquestes mesures es pretén donar resposta a la indignació sindical que va suposar el greuge comparatiu d’afavorir l’accés al Cos de Policia Local dels professionals de tropa i marineria amb més de 5 anys de servei. Un fet que trencava el principi d’igualtat a l’hora de fer oposicions, i incorporava a uns professionals la formació dels quals no té a veure amb el servei de seguretat ciutadana.

 

D’altra banda, el Diputat de Compromís apunta que, amb l’eliminació de la limitació d’edat també s’ha donat resposta a milers d’opositors i funcionaris interins que estan preparant-se o prestant els seus serveis a la Policia Local. Els quals tindran oberta novament les oportunitats per poder presentar-se i accedir als llocs de treball que es convoquen.

 

Era una incongruència -ha afirmat García- que, si els aspirants complien els requisits psicofísics per al lloc de treball, siga quina siga l’edat, es limitara arbitràriament als 35 anys, una edat que coartava l’accés a moltes persones que havien superat ja aquesta edat. Una situació que el Tribunal de Justícia Europeu ha reconegut argumentant que; «Res demostra que les capacitats físiques específiques requerides per exercir aquesta professió estiguen necessàriament vinculades a un grup d’edat determinat i no puguen donar-se en persones que hagen superat determinada edat», deia l’escrit.

 

Davant d’aquesta situació, aquest requisit ja ha estat eliminat de moltes normatives autonòmiques que regulen l’accés als cossos de Policia Local. Precepte que en breu serà debatut en Les Corts Valencianes per a la seua modificació després de rebre el criteri favorable del Consell.