Bota al contingut principal

El conseller de Transparència Manuel Alcaraz ha mantingut una reunió amb la Comissió Cívica d’Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica en què han tractat els diversos objectius que encapçala esta comissió.

Esta primera trobada amb l’entitat ha servit per a assentar les bases de futurs projectes de col·laboració amb la conselleria així com per a atendre les demandes del col·lectiu. Entre elles destaca la necessitat d’elaboració i aprovació d’una llei de Memòria Democràtica, semblant a la què ja existix a Andalusia, que permeta recuperar la memòria dels lluitadors per la llibertat al País Valencià.

Alcaraz ha manifestat en este sentit que és voluntat del Consell anar avançant a poc a poc en esta direcció a través de la creació d’una Comissió Interdepartamental de Memòria Històrica Democràtica, en la que participarà la conselleria de Transparència, Cultura, Justícia i Vicepresidència. La recuperació del memorial democràtic ha sigut una de les assignatures pendents de l’administració autonòmica. Per això, el conseller ha manifestat que la Generalitat treballarà en la posada en marxa de polítiques públiques de la memòria.

Per la seua banda, el president de la Comissió Cívica d’Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Manuel Parra, ha incidit en la importància de visibilitzar els esdeveniments històrics viscuts a Alacant com últim reducte de les llibertats democràtiques prèvies a la Guerra Civil i ha plantejat per al seu reconeixement la instal·lació d’un monument a Eusebio Sempere en el port d’Alacant.

Així mateix, el seu president també ha manifestat al conseller la necessitat d’incorporar els records memorialistes als plans d’ensenyament: “Que la memòria democràtica tinga el lloc que vertaderament mereix dins de la vida del País Valencià”, ha conclòs Parra.