Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, ha assenyalat que “els 43 milions d’euros que la Conselleria de Cultura no pot gastar en programació cultural, perquè estan compromesos fins 2024, són un intent del PP per entrebancar les polítiques culturals del Govern del Botànic. És l’herència enverinada que el PP, i l’ex consellera de Cultura, han deixat al nou govern i, almenys, a dos futurs governs més. Però el PP s’equivoca si pensa que així pot frenar la política cultural del nou Consell”.

“Dels creadors d’aeroports sense avions, residències sense residents, ara arriba contenidors culturals sense cultura, donat que els diners compromesos pel PP i l’ex Consellera Català estan destinats a convenis plurianuals amb pobles que tenen pendents infraestructures culturals”.

“La casualitat, o no, ha volgut que d’eixos 36 pobles hi haja 30 que estaven governats pel PP. Això corrobora la política d’amiguisme i malbaratament que han estat practicant durant tant de temps els anteriors governs populars, sense cap vergonya, i que des de maig se’ls ha acabat”.

És el moment de l’aposta clara per la cultura, la cultura per a tots i no per a uns pocs, els pocs que s’han beneficiat mitjançant pelotassos urbanístics. Uns desgavells que han tingut com a resultat una superpoblació d’edificis que no acullen cap activitat cultural. I si el PP es pensava que així pot frenar la política cultural del nou govern, està molt equivocat perquè esta va a ser la legislatura de la cultura, li pese a qui li pese”, ha conclòs el diputat Josep Nadal .