Bota al contingut principal

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que “el Consell va a alinear l’actualització dels compromisos del Pacte del Botànic amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”, una campanya empresa per l’ONU perquè els països adoptin un conjunt de compromisos globals per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible.

Mónica Oltra ha posat l’accent que “el Consell va a assumir el projecte de l’ONU com una prioritat, doncs som els governs els que hem de dur a terme aquestes polítiques”, al mateix temps que ha incidit que el País Valencià “és una de les comunitats autònomes que més ha integrat el discurs de Nacions Unides en les seues accions de govern”.

La vicepresidenta ha anunciat que s’assignarà un objectiu a les 16 ciutats amb més població del País Valencià i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies “amb la finalitat de que treballen en la consecució d’aquest objectiu a nivell local, per després compartir-ho entre la resta de municipis”. En aquest sentit, Oltra ha insistit que “encara que aquestes accions es desenvolupen a nivell local, contribueixen a millorar la situació global,  amb la finalitat de fer del planeta un lloc més habitable i feliç”.

Així ho ha manifestat Oltra després de la reunió mantinguda amb el director de l’Oficina per a Espanya de l’Organització Internacional del Treball, Joaquín Nieto, i el cap de la Base de suport de les Nacions Unides a València, Michel Bergeron. Reunió a la qual també ha assistit el conseller d’Economia Rafael Climent; la consellera d’Agricultura i Medi ambient, Elena Cebrián, la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez, i el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo.

17 objectius per a complir en 15 anys

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible són la fi de la pobresa; gana zero; salut i benestar; educació de qualitat; igualtat de gènere; aigua neta i sanejament; energia assequible i no contaminant; treball decent i creixement econòmic; indústria, innovació i infraestructura; reducció de les desigualtats; ciutats i comunitats sostenibles; producció i consums responsables; acció pel clima; vida submarina; vida d’ecosistemes terrestres; pau, justícia i institucions sòlides; i aliances per aconseguir objectius. Tots ells tenen metes específiques que han d’aconseguir-se en els propers 15 anys.