Bota al contingut principal

• Oltra: “Rajoy i Gallardón han donat ordres expresses perquè a la seua gent ningú la puga tocar”

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha criticat la decisió de la Fiscalia de no recórrer la sentència d’absolució de Camps i Costa en l’anomenat judici dels vestits del cas Gürtel.

Segons Oltra “la decisió de no recórrer, que s’ha pres a instàncies del nou fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres Dulce (recentment nomenat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón) constata que amb el Partit Popular en el govern central ha tornat l’ús partidista de la Fiscalia General de l’Estat”.

Des de Compromís considerem un escàndol el fet que no es recórrega una sentència que es dóna amb un resultat del jurat molt ajustat, amb proves contundents sobre el suborn impropi i contra el criteri sostingut durant anys per la fiscalia anticorrupció.

Per a Oltra “solament cap una explicació per a esta decisió de no recórrer i és que s’ha volgut afavorir al partit en el govern. Es veu que Rajoy i Gallardón han donat ordres expresses perquè a la seua gent ningú la puga tocar encara que hagen comès actes legalment molt qüestionables. La Fiscalia General de l’Estat ha actuat com una extensió dels interessos del PP en compte de complir amb la seua obligació de vetlar per l’interès general”.

Amb decisions com estes augmenta la sensació d’impunitat que tenen els poderosos que no són condemnats encara que hagen utilitzat els recursos públics per als seus interessos particulars o els de el seu partit.