Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri ha registrat iniciatives parlamentàries en Les Corts Valencianes per demanar explicacions al Consell sobre les últimes dades oferides per l’Institut d’Estudis Turístics que situen al País Valencià a la cua en ingressos per turista estranger.

Este informe fet públic recentment constata que mentre un turista estranger a Madrid fa una despesa diària 165 euros a Madrid, de 122 a Catalunya o de 112 en Canàries, al nostre territori es deixa  una mitjana de 76 euros.
 
Per a Ferri, “Aquestes xifres confirmen el fracàs del model turístic impulsat per el PP, centrat en els grans esdeveniments i què no generen una rendibilitat a mitjà termini. Aquesta situació només es pot revertir amb una política decidida a diversificar l’oferta turística valenciana per millorar la productivitat de les empreses turístiques i, a la vegada, la nostra projecció internacional, que prou perjudicada ha quedat després que els mitjans de comunicació de tot el món hagen informat de la pèssima gestió dels governs del PP al nostre territori”.
 
Els grans projectes i esdeveniments com la Copa América o Terra Mítica van ser, durant molts anys, un dels reclams per al turisme del nostre territori i, alhora, un dels mals endèmics per a molts valencians que veien com les arques públiques es buidaven sense obtenir massa retribució més enllà del turisme de sol i platja que, a hores d’ara, està perdent competitivitat.
 
Per això, i donats els canvis en la conselleria de Màxim Buch, Ferri considera que “és una oportunitat per a rectificar un model que no aprofita les potencialitats d’un sector tan important i dinàmic com el del turisme. Per a diversificar la nostra oferta turística el Consell hauria de fomentar el sorgiment de noves iniciatives en nínxols de mercat poc explorats com ara el turisme cultural, ecològic o el turisme LGTB, que solen atraure a visitants amb un major poder adquisitiu”.
 
Per això, Compromís ha presentat iniciatives en Les Corts per a saber si el Consell té intenció de reconvertir el model turístic valencià i quines mesures concretes pensen adoptar per donar-li un nou impuls  a un dels motors més importants de la nostra economia.