Bota al contingut principal

Fran Ferri: “S’han determinat estes zones de manera arbitrària, sense cenyir-se al decret del govern central que parla en tot moment d’afluència turística”

 

El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha registrat en Les Corts Valencianes una petició de documentació per a conéixer el contingut de l’informe de la Conselleria d’Economia que autoritza la creació de quatre àrees a la ciutat de València on es permet la llibertat horària per a les grans superfícies comercials.

 

Segons ha assenyalat Ferri “des de Compromís entenem que l’aprovació per part d’Economia de les quatre zones amb llibertat horària marcades per l’Ajuntament de València s’ha fet de manera arbitrària, sense cenyir-se al decret del govern central que parla en tot moment de zones d’afluència turística”.

 

És evident que no s’han determinat estes zones en base a criteris objectius sinó que s’han triat unes demarcacions determinades amb l’únic objectiu de beneficiar a determinats centres comercials.

 

“L’arbitrarietat a l’hora de prendre decisions administratives és contrària a llei, és per això que hem demanat a la Conselleria l’informe que justifica l’establiment d’estes zones comercials presumptament turístiques i així, en base al mateix, estudiar les mesures que podem prendre contra esta autorització, sense descartar haver-la de recórrer davant la justícia”.  

 

Segons Ferri “la llibertat d’horari d’obertura s’emmarca dins de la política del Consell de barra lliure a grans superfícies que des de Compromís venim denunciant i que perjudica de manera molt greu el comerç de proximitat”.