Anar directament a les notícies

Morera: “El corredor mediterrani és necessari per a potenciar l’economia valenciana i eixir de la crisi”

Publicat el en Economia i Ocupació

El síndic de Compromís apunta a que, una vegada més, “està en joc el nostre futur i cal un posicionament ferm dels governs. Hui en Saragossa es decidix quin corredor de mercaderies serà el que subvencione la Unió Europea i si el mediterrani queda exclòs, serà una errada que pagarà molt cara l’economia valenciana”.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes i secretari general del BLOC, Enric Morera, considera que cal passar de les declaracions als fets, “com estan fent les cambres de comerç de València i Barcelona que han vist que pel bé de la nostra economia i de la nostra societat cal col·laborar. De moment, el govern de Camps sols ha fet declaracions i no ha fet cap acció concreta i amb contundència per a reclamar el corredor mediterrani, una infraestructura vital que els governs centrals ens han negat sistemàticament legislatura rere legislatura”.

 

Hui a Saragossa, “torna a estar en joc el futur del poble valencià perquè es decidix quin corredor de mercaderies preferix la Unió Europea. Si finalment es posicionen per la Travessia Central dels Pirineus, els ports marítims valencians quedaran acorralats, sense eixida a Europa i perdrem un pes estratègic que pagarem molt car”, ha declarat Morera.

 

Per al parlamentari valencianista, “cal recordar que tant el govern de José Maria Aznar com el de Zapatero d’ara, han preferit el traçat interior, que costa moltíssims més milions d’euros perquè ha de vèncer més obstacles geogràfics però clar, esta ruta és la que defensa Madrid”. Segons Morera, “l’immobilisme del govern valencià i la seua dèria a tindre relacions amb normalitat amb  Catalunya han provocat que no existisca un front comú en defensa del corredor mediterrani i ara són els empresaris, les cambres de comerç, les que tiren endavant i com sempre, el Consell de Camps arriba tard i malament”.

 

Morera assegura que el corredor mediterrani, “és una infraestructura imprescindible per a l’economia valenciana i per eixir de la crisi i si no el tenim, les nostres empreses perdran competitivitat i grans plantes, com per exemple la Ford d’Almussafes, podrien estar en perill i si això passa, nosaltres recordarem que serà per culpa de Zapatero i també de Camps. No podem oblidar que la fàbrica del món està en Àsia i els productes que van a Europa entren pel mediterrani. Sense corredor, deixarem de ser la porta d’eixos productes i els nostres ports perdran importància i protagonisme”.