Bota al contingut principal

La Mesa de Les Corts s’ha ratificat en la seua negativa a tramitar la petició de creació d’una nova comissió d’investigació de l’accident de metro de València, sol·licitada per Compromís el passat 12 d’abril.

 

El grup parlamentari Compromís registrà el 29 d’abril un recurs de reposició per a què la Mesa de les Corts Valencianes reconsiderara la seua negativa a tramitar la petició de creació d’una nova comissió d’investigació de l’Accident de Metro. En aquest recurs Compromís demanava també la recusació del President de Les Corts, Juan Cotino, ja que com a integrant de la Mesa de les Corts Valencianes, havia format part de la decisió de no tramitar la petició de creació d’una comissió d’investigació que pretén dilucidar uns fets dels quals és protagonista per les seues visites als familiars de les víctimes per oferir llocs de treball.

 

En el seu escrit de negativa al recurs de Compromís la Mesa de Les Corts fonamenta la seua decisió reiterant que segons una Resolució del President del parlament valencià no es pot tramitar una iniciativa que ja ha estat debatuda i rebutjada pel Ple de Les Corts durant un mateix període de sessions. En este escrit la Mesa justifica esta Resolució, establerta per Juan Cotino l’any passat, en què hi ha un increment de les iniciatives parlamentàries, superant-se el centenar de propostes de creació de comissions d’investigació, “quan en altres parlaments no superen les 10”.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “que es presenten tantes peticions de creació de comissions d’investigació en el parlament valencià no és més que un reflex de la situació d’irregularitats i corrupció que està suposant la gestió del PP en l’administració autonòmica valenciana, cap altre parlament de l’estat compta amb un nombre tan alt de diputats imputats, per tant no és cap argument vàlid vetar d’esta manera la iniciativa dels grups parlamentaris, es tracta d’una mesura establerta per protegir en allò possible el PP dels temes que els són incòmodes”.

 

Per a Oltra “el PP no vol que se sàpiga la veritat sobre l’accident del metro. És inadmissible què es neguen a obrir una nova comissió d’investigació després de què s’hagen conegut les pressions que es varen practicar per part de membres del govern del PP a les víctimes i als seus familiars, després de què des de Compromís tinguérem accés a informes tècnics de FGV que un any abans de l’accident deien que eixos trens no estaven en condicions i després de la indignació de l’opinió pública per la gestió que el PP va fer de la gestió de l’accident de metro”.

 

“Amb este reiterat rebuig a la creació d’una nova comissió d’investigació entenem que les paraules del President Fabra i del vicepresident Císcar dient que donen suport a les víctimes i que van a col·laborar amb què se sàpiga la veritat són mentida. El PP amb els seus fets demostra que vol que se siga tapant la veritat sobre l’accident de metro i açò és una traïció”.

 

Segons la parlamentària de Compromís “és inexplicable que el govern d’una democràcia avançada estiga fent una gestió de l’accident més greu de la història d’Espanya en funció dels interessos partidistes del PP i no dels interessos ciutadans que volen que es depuren responsabilitats polítiques i sobre tot que se sàpiga la veritat”.