Anar directament a les notícies

Morera: “El Consell ha de reformar l’Estatut d’Autonomia com van prometre en 2009”

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera (BLOC), ha lamentat que el govern valencià de Francisco Camps, “tinga com a prioritat atacar els estatuts d’altres autonomies i no se centre en millorar el nostre i equiparar-lo amb els textos legals més avançats de les autonomies de primera”. Morera ha recordat que, després de la decisió del Tribunal Constitucional no acceptant el recurs de la Generalitat, “el conseller Gerardo Camps ha d’acomplir una promesa que va fer en la Diputació Permanent de les Corts de juliol de 2009, on es va comprometre a dur una reforma de l’estatut valencià si finalment es considerava constitucional les disposicions referents a inversió de l’estat”.

 

Per al líder valencianista, “queda molt clar que el govern de Camps renuncia a avançar cap a una autonomia de primera  i manté un Estatut que és insuficient  per a les aspiracions d’autogovern i fruit del  pacte del PP i PSOE. Queda clar que si no tenim disposicions en el nostre text estatutari, que parlen de la inversió de l’estat, passarà el que està passant amb Zapatero i el que va passar també amb Aznar, que el poble valencià eixirà perjudicat i serà dels territoris de l’estat més marginats als Pressupostos Generals de l’Estat per la inversió del govern central i el finançament autonòmic”.

 

El secretari general del BLOC ha recomanat al Consell que es deixe “de plorar i que es pose a treballar. Tenen un comportament lamentable, propi de xiquets xicotets en el pati de l’escola que van a protestar perquè alguns tenen més que ells i fan tot el possible perquè no siga així, quan el que haurien de fer és treballar per a posar-se al mateix nivell, dotar la nostra autonomia de competències i de recursos i deixar de mirar què fan o què deixen fer els altres”.

 

Per a Morera, “el Consell de Camps és un cor de ploradores que sols saben que lamentar-se i no saben defensar els interessos del poble valencià, un poble que han portar a la fallida econòmica i al caos amb les seues polítiques de ‘pijos’ de dretes i de malbaratament dels recursos públics”.