Anar directament a les notícies

El Consell contesta a Compromís sense donar dades a una petició sobre les despeses telefòniques

Publicat el en Llibertat i Igualtat

Les conselleries de Solidaritat i Ciutadania, Medi Ambient i Turisme han estat les primeres en contestar la petició de documentació realitzada pel portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, encara que la resposta enviada per triplicat -només han canviat el nom de la conselleria i el text és el mateix- no aporta cap novetat ni informa del que s’havia demanat. Segons Morera, “el Consell, a qui el Tribunal Constitucional ja ha cridat a l’ordre, torna a demostrar que és un govern opac, que viu tranquil en la foscor, en la desinformació i en la marginació dels drets parlamentaris dels diputats”.

 

La petició realitzada per Compromís era molt clara: Relació de telèfons mòbils que es paguen des de la Generalitat a través dels seus departaments, empreses o fundacions públiques. “I d’això que hem demanat –segons Morera- sols hem pogut assabentar-nos que la Generalitat paga 11.304 línies de telèfon mòbil, i poc més”.

 

Per al síndic de Compromís, “la contestació que ens han fet de moment tres conselleries ve a ratificar que el govern de Camps és el govern menys transparent de la història de la democràcia valenciana, prova d’això és tot el que ha passat amb la trama Gürtel i sembla que tinguen por saber quina despesa telefònica fan els militants del PP que estan contractats per conselleries, organismes públics, empreses i fundacions i per molt que ens diguen que s’està estalviant molt, pagar 11.000 línies telefòniques al mes suposa una gran càrrega per a les arques de la Generalitat i deurien de pensar en anar reduint línies que no siguen necessàries”.