Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una proposició no de llei per reclamar més mitjans per a l’administració de justícia “en un moment en què els casos de corrupció generalitzats del Partit Popular estan col·lapsant els tribunals valencians”.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “els propis magistrats del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han dit públicament que necessiten més mitjans per a atendre el col·lapse que en estos moments pateixen diversos òrgans judicials”.

 

Un exemple d’esta situació és el de la instrucció del cas relatiu als fons de la cooperació valenciana, en el que es troba imputat el ex conseller de cooperació Rafael Blasco, on el cap de servei de transcripcions ha reclamat, sense èxit, més mitjans a la Direcció General de Justícia, com són auriculars nous i un programa informàtic actualitzat i un pedal per a poder treballar amb els DVD’s de les declaracions. Ara esta situació pot veure’s encara més agreujada amb l’arribada al TSJ del cas Noos.

 

Des de Compromís s’enten que si no es dota de mitjans a estos òrgans judicials el que s’està fent és impedir que s’investiguen els casos de corrupció. Per això en esta proposició registrada en el parlament valencià Compromís reclama al Consell reforçar els mitjans personals i materials de l’administració de justícia perquè puguen garantir una lluita eficaç contra la corrupció política, que atenga la petició de reforç de les unitats d’auxili a la instrucció judicial, amb funcionaris, policies i perits especialitzats i garantisca els mitjans necessaris i avançats per al servei de transcripcions.

 

Així mateix amb esta iniciativa s’insta a què el Consell reclame al govern central que garantisca, com a mínim, en cada una de les províncies valencianes un fiscal delegat especial contra la corrupció, la Criminalitat Organitzada i els delictes econòmics, que compte amb equips tècnics especialistes en comptabilitat, fiscalitat i funcionament empresarial, així com funcionaris dels cossos i forces de seguretat experts en este tipus de delictes. Així com en cada una de les províncies valencianes una Unitat especial d’investigació judicial de Recolzament de l’Agència Estatal de l’Administració Tributaria. De la mateixa manera que es dote de mitjans suficients la Unitat central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i la constitució d’equips conjunts de Policia Judicial, jutges, fiscals, Agència Tributària, Intervenció General de l’Estat, arquitectes i altres tècnics especialitzats en corrupció i delictes econòmics.

 

 

Per a Oltra “hem presentat esta proposició no de llei per demanar els mitjans que fan falta per a aturar la corrupció i si el PP rebutja esta iniciativa el que estarà fent amb el seu vot és impedir que es lluite contra esta lacra per un interés absolutament particular com es protegir als membres del Partit Popular tacats per casos de corrupció”.

 

“Òbviament -ha afegit la parlamentària de Compromís- ací el PP és jutge i part perquè són els propis membres d’este partit els que són investigats per casos de corrupció els mateixos que seuen en Les Corts Valencianes i per tant amb el seu vot impedeixen que s’investiguen els casos de corrupció. Esta és una situació anòmala des del punt de vista democràtic, els propis investigats, els que estan sota sospita estan impedint que la justícia tinga els mitjans per a lluitar contra la corrupció i ho estan fent per a protegir-se a ells mateix”.