Bota al contingut principal

El jutjat contenciós-administratiu número 1 de Castelló entén que “s’ha de resoldre el contracte d’adjudicació i tramitar un nou procediment de selecció de contractista”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha congratulat pel fet que “tal i com havíem advertit des de Compromís que passaria, el jutjat contenciós-administratiu número 1 de Castelló ha resolt anul·lar el contracte d’adjudicació de la gestió de l’abocador de Cervera, i obligar a tramitar un nou procediment de selecció de contractista”.

Pañella ha recordat que “aquesta sentència era d’esperar, després de l’informe del Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana, en el qual es feia constar que s’havia passat dels 110 milions d’euros als 120 milions, per acabar arribant als 140, una quantitat que suposava un increment més que considerable sobre el pressupost inicial. Per tant, el que tocava era tornar a treure el projecte a concurs i dur a terme una nova licitació, i no ho van fer perquè ja tenien el pastís repartit. Recordem que totes les poblacions afectades van votar a favor, excepte Càlig, i alguns independents que es van abstenir”.

El diputat de Compromís ha declarat que “ara, anem a preguntar a les Corts quins efectes tindrà aquesta sentència, i què pensa fer el Consell a partir de les seues resolucions. I, una vegada més, reiterem el que duem anys insistint, que tot el tema de l’abocador de Cervera s’ha dut de la pitjor manera possible, sense buscar el consens de les poblacions afectades, amb decisions d’”ordeno y mando” que ens han dut a situacions tan lamentabes com la que ara es dibuixa després de la sentència, que obliga a reiniciar tot el procés i compromet de manera greu el que hauria de ser un instrument vàlid, si s’haguera fet tot com calia, per a la política de retirada i recuperació de residus en tota aquesta zona. Però el PP sempre s’ha estimat més anar a la seua, i ara tots pagarem les conseqüències”. I veurem ara què passa amb les elevadíssimes taxes que es cobren actalment, veurem què ens responen des del Consell.