Anar directament a les notícies

Compromís denuncia que s’ha deixat entrar i eixir a diputats del PP per a no perdre una votació en la comissió de Política Social

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El PP ha tornat a fer ús de les males arts per evitar aprovar una proposició no de llei del grup Compromís, que defensava este matí el diputat Josep Maria Pañella. Els parlamentaris populars han entrat corrent quan s’iniciava la votació de la proposta de Compromís que demanava una millora en la dotació d’infraestructures per a malalts mentals en la comarca de la Marina Alta per a donar el vot negatiu a la iniciativa.

Segons ha recordat Pañella, “quan s’inicia una votació en una comissió o en un ple no es pot ni entrar ni eixir de la sala i quan hem iniciat la votació, han començat a entrar diputats del PP quan no podien fer-ho”. Per al parlamentari valencianista, d’este fet es poden deduir dos coses: “Per una banda, el PP interpreta el reglament com vol i encara que siga possible, ells no poden perdre mai una votació. L’altra deducció que fem d’estos fets és encara pitjor, ja que ha quedat molt clar que el PP no vol que els malalts mentals de la Marina Alta tinguen els serveis i les infraestructures suficients per a gaudir d’una adequada qualitat de vida”.

 

En la proposició rebutjada pel PP, Compromís demanava que s’instara al Consell a seguir treballant amb l’Ajuntament de Dénia per a dotar a la comarca de la Marina Alta d’una residència per a disminuïts psíquics greument afectats, com també d’un centre específic per a malalts mentals i un centre de dia. En la iniciativa de Compromís, es demanava rapidesa en les actuacions per a no demorar més temps estos serveis que són tan necessaris en la comarca.

 

Segons Pañella, “hui el PP ha tornat a deixar palès que no tenen diners per serveis socials bàsics i necessaris i que no volen el benestar dels malalts mentals i dels seus familiars. Cada dia que passa, el Consell que presidix Francisco Camps mostra la seua cara real, que no és altra que la de ser un govern que està d’esquenes a la realitat de la societat i que no escolta a les persones que necessiten ser escoltades per aquells que manen”.