Bota al contingut principal

L’empresari Miguel Angel Fuster, propietari de Mafusma Ibérica, SL, rep anualment una subvenció de la Conselleria de Turisme de 300.000 euros. Compromís ha preguntat per estes ajudes, atès que és amic íntim del conseller d’Economia, Gerardo Camps i, a més, és un nom destacat del cas Brugal. Ara, el portaveu de Compromís vol saber si este empresari i corredor de ral·lis ha rebut comissions per fer gestions perquè la Generalitat avalara un crèdit de 18 milions a l’Hèrcules que presidix Enrique Ortiz, nom vinculat als casos Gürtel i Brugal.

El misteri de les ajudes que atorga el Consell a empreses i persones pròximes a consellers i alts càrrecs del govern de Camps sembla no tindre fi. A més a més, el govern de Camps també protegeix a eixes persones i el PP impedeix en les Corts formular preguntes als grups de l’oposició per evitar que la veritat isca a la llum. Recentment, el portaveu de Compromís va registrar una pregunta per a saber si el Consell pensava retirar una subvenció de 300.000 euros a l’empresa Mafusma Ibérica, SL, atès que el seu propietari estava dins del cas Brugal i és amic íntim del conseller Gerardo Camps.

 

La Mesa de les Corts, fent ús de la majoria del PP i d’una interpretació arbitrària i partidista del reglament, va rebutjar la pregunta del síndic de Compromís, exigint que s’eliminaren del redactat valoracions i al·lusions directes a persones. I esta pregunta s’ha tornat a reformular. Però les sospites als “treballs” que fa Mafusma Ibérica van més enllà que els ral·lis que li patrocina la Conselleria de Turisme, perquè sembla que eixa mercantil també va fer gestions perquè la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Finances, avalara el crèdit de 18 milions d’euros que finalment la CAM va concedir a l’Hèrcules per fer front al deute de l’entitat i sanejar els comptes de l’equip alacantí que milita en la primera divisió de futbol.

 

Per eixe motiu, Enric Morera ha informat que des del seu grup parlamentari s’ha registrat tres preguntes perquè el conseller Gerardo Camps, amic del gerent de Mafusma Ibérica, aclarisca si eixa mercantil, “ha exercit com a mediadora per aconseguir l’aval i eixe treball ha ocasionat unes comissions que ha hagut de pagar la Generalitat”.

 

Segons Morera, “l’opacitat del govern de Camps és total i tal com ha passat amb el cas Gürtel, algunes empresaris s’aprofiten de les relacions personals per a fer un bon negoci amb els diners de les valencianes i els valencians. Nosaltres, com a oposició, volem saber-ho tot i cada volta que ens deneguen una pregunta en les Corts, o no ens responen el que preguntem, és una prova més de que les coses no s’estan fent com toca”.