Anar directament a les notícies

Compromís condemna el genocidi cap al poble sahrauí i el silenci de la comunitat internacional

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella (BLOC) i la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, han participat este migdia en la concentració convocada a les portes del consolat del Marroc en València, per a protestar pel brutal genocidi que l’exèrcit marroquí està fent al campament de refugiats d’El Aaiún.

 

Segons Pañella, “cal que es faça un pronunciament clar del govern espanyol i de la comunitat internacional perquè no existeix un compromís seriós amb el poble sahrauí. Cal deixar les bones paraules i passar als fets i cal aturar l’ofensiva del Marroc”.

 

El parlamentari valencianista ha dit que cal també que el Marroc deixe entrar als informadors internacionals per a aclarir la situació del Sàhara. “En estos moments no estem parlant sols del dret a l’autodeterminació d’un poble, estem parlant de la violació greu dels drets humans d’una col·lectivitat que està sent agredida amb total impunitat i cal una reacció immediata de la comunitat internacional”, segons ha declarat Pañella.

 

Fins a les portes del consolat del s’han concentrat un centenar de persones en defensa del Sàhara, entre els qual s’hi trobaven militants del BLOC, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-EE del PV, formacions de la Coalició Compromís.