Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha reiterat una série de preguntes dirigides a la Conselleria d’Educació al voltant d’una campanya que publiciten com de gratuïtat de llibres de text.

Segons afirma Oltra “el 22 de setembre passat registràrem en Les Corts unes preguntes dirigides al conseller Font de Mora en què argumentàvem que malgrat que l’ordre de la Conselleria d’Educació fa referència a la gratuïtat dels llibres de text, el terme es queda sols en una mera enunciació, ja què de fet, les ajudes no acompleixen aquesta finalitat i són tan sols una ajuda que cobreix només una part de la despesa que els pares i mares valencians tenen que fer front curs rere curs”.

“Així preguntàvem al conseller que entenia ell per gratuïtat de llibres de text i si no li semblava publicitat enganyosa parlar de gratuïtat dels libres de text quan el que es fa és subvencionar només una part del cost”.

“En la seua resposta –ha afegit la parlamentària de Compromís- Font de Mora es limita a citar l’ordre on es recull la convocatòria de la suposada gratuïtat de llibres i de la partida pressupostada assignada per a este concepte. Com és habitual en ell el conseller d’Educació no contesta al que se li pregunta. Si volguérem saber els diners de la convocatòria d’ajudes per a l’adquisició de llibres de text o els beneficiaris de les ajudes haguérem fet eixa pregunta”.

“No se ben bé si el Conseller no té voluntat de contestar a la pregunta o si, amb tanta promoció de l’anglès o del xines s’ha oblidat de la nostra llengua i ha perdut la capacitat de llegir”, inquireix Oltra a Font de Mora en l’escrit de reiteració de preguntes en el qual torna a formular: Què entén, el Sr. Conseller, que vol dir gratuïtat dels llibres de text? No li pareix que és publicitat enganyosa parlar de gratuïtat dels libres de text quan el que es fa és subvencionar només una part del cost?.

“Des de Compromís exigim que la Conselleria d’Educació deixe de fer este tipus de publicitat enganyosa i deixe de nomenar gratuïtat de llibres al que en realitat no ho és”.