Anar directament a les notícies

Mireia Mollà: “Si la Comunitat Valenciana fóra un estat haguera necessitat un pla de rescat abans que Grècia i Irlanda”

Publicat el en Economia i Ocupació

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, s’ha referit hui a la situació econòmica de la Generalitat Valenciana. Segons Mollà “el govern del PP està deixant les finances de l’administració pública valenciana en fallida total. La situació és tan greu que si la nostra comunitat fóra un estat hauria necessitat un pla de rescat de la Unió Europea molt abans que Grècia o Irlanda”.

“El deute de la Generalitat –ha afegit la parlamentària- supera els 40.000 milions d’euros, el que suposa més del 40% del nostre Producte Interior Brut, estes xifres hipotequen el futur dels valencians i valencianes i del nostre autogovern”.

“I el que és mes greu és que des del govern del PP miren cap a un altre costat, no reconeixen públicament estes catastròfiques xifres i no mostren intenció de rectificar la seua nefasta política econòmica”.

Per a Mollà “els pressupostos per al 2011 evidencien la nul·la capacitat de reacció del govern de Francisco Camps davant d’esta dramàtica situació. El Consell està paralitzat, sense cap alternativa al fracàs de la política de grans esdeveniments que ja no es poden permetre”.

“Des de Compromís exigim al govern valencià una assumpció de la realitat, que deixen d’enganyar a la societat amb xifres falses sobre la situació econòmica de la Generalitat, reconeguen el fracàs de la seua acció de govern  i, davant la nul·la capacitat demostrada, demanen assessorament sobre com eixir d’esta situació”.