Bota al contingut principal

El diputat diu que, a banda que Fabra estiga imputat per presumptes delictes, “no creiem correcte en una època de crisi com esta gastar 300.000 euros en la glorificació d’una persona siga el més oportú”.

El diputat de Compromís i president del BLOC, Josep Maria Pañella, ha explicat que el seu grup proposarà a les Corts “exigir-li a Aerocas, una empresa subvencionada amb diners públics, la retirada del projecte d’escultura al nou aeroport amb la imatge de Carlos Fabra. Ens mostrem contraris a la presència de la imatge de Carlos Fabra, ni de cap altre polític en actiu, en la ja discutible estàtua que, per a variar, li ha estat encomanada a Ripollés per a donar la benvinguda als passatgers que arriben al nou aeroport. Pensem que estes glorificacions, pròpies de règims personalistes i dictatorials, no tenen cap sentit en democràcia, i això amb independència del fet que, a més, Carlos Fabra estiga a hores d’ara imputat per presumptes delictes en part relacionats justament amb el seu càrrec polític. A més, en una època de crisi com la que estem travessant, considerem un insult als milers de famílies que les estan passant ben magres, gastar-se 300.000 euros per a glorificar una persona amb una trajectòria mes que discutible”.

Segons el diputat de Compromís, “és una norma no escrita però universalment acceptada que els polítics en actiu no han de rebre cap distinció especial pel fet d’haver acomplert el que era la seua obligació i per a la qual van ser elegits pels ciutadans, de manera que, deixant a banda tots els problemes que han envoltat la construcció de l’aeroport, que són molts, entenem que si la Diputació ha impulsat este projecte, no es pot personalitzar en una sola persona, i menys encara a l’hora de confeccionar un monument commemoratiu. Una cosa és que la placa inaugural de l’aeroport diga allò de “sent Carlos Fabra president de la Diputació de Castelló” i una altra de ben diferent seria la seua exaltació personal en un monument”.