Anar directament a les notícies

Hui, Dia Mundial contra la Corrupció, el Consell continua negant factures d’empreses de la trama Gürtel

Publicat el en Llibertat i Igualtat

Una resposta que seria còmica si no fóra per tractar-se d’un tema d’extrema gravetat. El conseller Gerardo Camps, continua contestant amb evasives per a no entregar la documentació que sol·licita el grup parlamentari Compromís, la mateixa que el Tribunal Constitucional ha dit que cal entregar i que, de moment, el govern de Camps amaga.

El 24 de març de 2009, Enric Morera formulava una pregunta per escrit al conseller d’Economia, Gerardo Camps, perquè confirmara si havia pagat o no alguna factura a alguna de les 23 empreses involucrades en la trama Gürtel. Eixa resposta no va arribar mai i Compromís va tindre que recórrer a l’empara del Tribunal Constitucional, el qual, va obligar a la Mesa de les Corts a tramitar eixes preguntes i, per tant, al conseller a contestar.

La resposta s’ha produït en el mes de novembre però d’enguany, és a dir, un any i huit mesos després de fer-se la pregunta i hui, Dia Mundial Contra la Corrupció –segons l’ONU-, Morera ha declarat que la resposta rebuda “és indesitjable, rebutjable i menyspreable perquè no ens creiem que una conselleria com la d’Economia no dispose d’un sistema informàtica per a saber si s’ha pagat una factura a una empresa. Això és fa prement un botó”.

La resposta rebuda per Compromís és la següent:

“L’amplitud temporal que comprén la pregunta formulada per l’il·lustre diputat, des de l’any 1978 fins al 2010, fa molt laboriosa la busca de les dades requerides, per la qual cosa en el moment què sa Senyoria delimite els exercicis pressupostaris sobre els quals té interés a conéixer els pagaments que es van realitzar, se li facilitarà la informació que sol·licita”.

Per al portaveu de Compromís, esta contestació “és una cortina de fum, pròpia d’un trampós que fa trampes i que no vol que la ciutadania sàpiga la veritat dels diners públics de la Generalitat. No estem preguntant pel pagament de totes les factures des de l’any 1978 fins ara, estem preguntant pel pagament de factures a 23 empreses i fent una recerca pel nom de l’empresa en qualsevol ordinador autoritzat ixen els pagaments que se n’han fet, però clar, tot són problemes perquè no volen dir la veritat”.

Morera, aprofitant que hui és el Dia Mundial Contra la Corrupció, ha volgut mostrar públicament “quin és el modus operandi del Consell de Camps, un govern investigat per la justícia i que no deixa fer el seu treball a l’oposició parlamentària, que també ha estat triada democràticament pel poble. Esta resposta que he rebut no aconseguiria ni enganyar a un xiquet de dos anys i per això, si cal, tornarem als tribunals per a que ens faciliten d’una vegada per totes la informació que reclamem perquè volem saber què fa el govern de Camps amb els diners que són de totes i tots”.