Anar directament a les notícies

Morera pregunta si el Consell vol les competència d’aeroports per evitar més atacs als usuaris per part d’AENA

Publicat el en Economia i Ocupació

El portaveu de Compromís ha formulat una pregunta al Consell per a saber si el govern valencià ha fet alguna gestió per a descentralitzar les competències dels aeroports de l’Altet i de Manises. Morera també ha anunciat que presentarà iniciatives perquè la Generalitat defense els interessos dels usuaris valencians afectats per la vaga salvatge de controladors de la setmana passada.

Segons Enric Morera, la pregunta feta des de Compromís, “és molt senzilla de respondre. El govern valencià sols ens ha de respondre si han fet alguna gestió o no i si pensen fer-ne. Nosaltres, com a oposició constructiva que som i amb vocació de govern, proposem que la Generalitat assumisca les competències dels aeroports que estan en el territori valencià, amb la finalitat de que es cree un consorci dirigit per la Generalitat i dissenyar així una política comercial efectiva que potencie la nostra terra”.

Per al líder valencianista, “la culpa de la gestió lamentable dels aeroports és del PP i PSOE, que han pactat moltes coses ací i en Madrid i els perjudicats han estat els ciutadans. Ja és hora de que el govern valencià faça alguna gestió, demane més competències i plante cara al monopoli d’Aena, un monopoli obsolet que, a més a més, té bona culpa del col·lapse aeri de la setmana passada i d’altres tantes situacions”.

També, des de Compromís volen que des de la Generalitat Valenciana, “donen la màxima cobertura legal als afectats per la vaga salvatge dels controladors aeris de la setmana passada com a consumidors que són. Un govern eficient i eficaç és aquell que ix en defensa dels seus ciutadans i dels interessos d’estos i no soluciona una greu crisi com la que s’ha tingut fent una roda de premsa des de la seu del PP per criticar al govern central. Si es creuen amb capacitat de govern i de gestió, que actuen, perquè els problemes no se solucionen acusant als altres”.