Anar directament a les notícies

Pañella: “El govern espanyol ha venut el camp valencià per a beneficiar els hivernacles andalusos”

Publicat el en Medi Ambient

El PSOE es va abstindre en una proposició no de llei presentada per Josep Maria Pañella i defensada per Enric Morera divendres de la setmana passada, on s’instava al govern central a rebutjar l’acord agrícola de la Unió Europea amb el Marroc i s’animava als eurodiputats a oposar-se’n. Pañella considera preocupants les declaracions de la ministra Rosa Aguilar ahir a Brussel·les, que llançà un missatge tranquil·litzador sols per al camp andalús i els hivernacles de tomaques, on Aguilar anuncià “la major inversió de la història”.

Per al diputat de Compromís i president de la Comissió d’Agricultura de les Corts, l’acord ratificat a la Unió Europea, “és una estocada mortal a l’agricultura valenciana, pel que no entenem com el PSOE ací no va voler donar suport a la nostra proposició no de llei i, damunt, la ministra del sector, Rosa Aguilar, sols ha llançat un missatge de tranquil·litat per als llauradors de la seua terra, els andalusos, on ja ha dit que el govern de Zapatero farà la major inversió de la història en hivernacles”.

Segons el parlamentari valencianista, “l’acord signat pels ministres europeus dóna entrada lliure  a les hortalisses i taronges marroquines al mercat europeu i la màxima preocupació d’ahir de la ministra Aguilar eren les tomaques andaluses. Sembla que la senyora Aguilar el que vol ser és consellera andalusa i no ministra perquè ahir va deixar clar que no coneix la realitat del camp valencià i, pitjor encara, tampoc l’importa el més mínim les conseqüències d’eixe fatídic tractat per als nostres llauradors. Rosa Aguilar ha venut el camp valencià per a beneficiar els hivernacles de tomaca andalusos, eixa és la única realitat”.

Pañella ha fet una crida als europarlamentaris valencians de PP i PSOE perquè facen un esforç i animen als seus grups a votar en contra d’eixe acord. “Ara és el moment que demostren que estan en Europa perquè han estat triats per a defensar els interessos del poble valencià, encara que tampoc ens sorprendria que ens trairen com fan molt a sovint els seus partits”, ha declarat el també president del BLOC.

Des de Compromís han recordat que les Corts s’han pronunciat en contra d’eixe acord, al qual no es va sumar el PSOE. Després de la gravetat del tema, Pañella ha declarat que espera que el PP, “es posicione i actúe com ho va fer aprovant la nostra proposició i que el PSOE valencià es deixe de surar en el purgatori de la mediocritat política en la que es troben, abstenint-se d’actuar en temes seriosos i preocupants per a la societat valenciana”.

Ací podeu escoltar les declaracions de la ministra on s’ignora per complet el futur del camp valencià:
http://www.mapa.es/gabinete/sonidos.asp?Codi=40176_AH131210