Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha insistit, una volta més, en evitar que la Conselleria de Turisme regale 300.000 euros a una empresa que té com a únic mèrit, “posar uns adhesius en un cotxe i córrer per camins de terra, la qual cosa dubtem que ajude molt a promocionar el turisme de la nostra terra”.

Morera ha recordat, però, que l’ajuda més que generosa que rep  Mafusma Ibérica SL des de fa uns quants anys és perquè el propietari d’eixa mercantil –un nom que apareix en l’entramat del cas Brugal- és íntim amic del conseller d’Economia, Gerardo Camps, com ha quedat provat en la documentació del procés obert per la justícia.

Per al parlamentari valencianista, “que donen 300.000 euros tots els anys a un corredor de ral·li poc conegut és un greuge comparatiu que ofén a altres activitats, com ara clubs esportius que tenen més difusió i que porten més lluny el nom de la nostra terra. La política de subvencions als amics continua vigent en el govern de Camps, la qual cosa perjudica seriosament les arques públiques i també a aquelles empreses, entitats o persones que si que podrien fer una difusió més efectiva dels atractius del nostre territori per atraure al turisme”.

Morera ha fet estes declaracions abans d’entrar en la comissió on s’havien de tractar les esmenes al pressupost de Turisme de la Generalitat Valenciana per a 2011, encara que el portaveu de Compromís ha assegurat que no tenia cap esperança “d’una recapacitació del PP, que no vol entendre ni vol vore la realitat i continua fent una política d’amiguisme i pessebrisme sense mesura i això explica en gran part el gran forat que tenen les arques públiques valencianes des de que governa Francisco Camps”.

El líder del BLOC ha posat, com exemple, que divendres una televisió privada, “organitzarà una gala benèfica per ajudar a una entitat tan volguda pel poble valencià com és la Casa de la Caritat. En un temps tan difícils, els diners públics s’han d’emprar per a fer una economia productiva forta, per a millorar els nostres sectors, per assegurar i crear llocs de treball o per ajudar als més necessitats. Un senyor que cobra 300.000 euros tots els anys pel simple fet de ser amic d’un conseller no pensem que siga un necessitat i per això demanem al PP que reflexione i que prioritze mirant a la cara als ciutadans i a les seues vertaderes necessitats”.