Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les reivindicacions dels col·lectius de la indústria cultural valenciana estan “més que justificades perquè patim un greu retrocés en matèria cultural per culpa del PP”. Segons Morera, “la indústria cultural és importantíssima per a eixir de la crisi i no pot ser que el govern valencià done l’esquena als creadors i difusors de l’art i de la cultura. Nosaltres, com sempre, estarem amb estos sectors i proposarem iniciatives per potenciar-los”.

En opinió del portaveu de Compromís i secretari general del BLOC, “Camps i tot el seu Consell tenen un seriós problema que s’ho haurien de fer mirar. Han adoptat una actitud provinciana en la que creuen i fan creure que tot allò que ve de fora és millor, mentre han marginat i han  condemnat a l’exili als artistes, creadors i altres professionals del món de la cultura valenciana”.

Segons Morera, “nosaltres enguany, com en altres anys, hem presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat perquè es done suport al cinema, a la literatura, al teatre, a la música, a les arts plàstiques i a tota la indústria cultural valenciana en general i hem obtingut la negació per resposta. El PP valencià no creu en la bona cultura que es fa en la nostra terra i això està perjudicant ara i perjudicarà en un futur a la societat valenciana”.

Des de Compromís han assegurat que comparteixen “tots els punts del manifest fet públic per les entitats de les indústries culturals valencianes” i s’ha oferit a transformar-les en iniciatives parlamentàries perquè, d’eixa forma, “deixarem clar què defensa i què no defensa cada partit o vorem en les Corts qui està a favor i qui està en contra de la cultura valenciana”, segons Morera.

De fet, el portaveu valencianista ha informat que presentarà una proposició no de llei en les Corts per exigir al govern de l’estat la reducció a un 4% de l’IVA per als productes i serveis relacionats amb la cultura. “Esta mesura beneficiaria a la literatura, la música, el cinema, els espectacles i a tota la indústria cultural, afavoriria el consum, l’enriquiment intel·lectual de la societat i el manteniment de moltíssims llocs de treball que estan associats a este sector”, ha declarat Enric Morera.