Bota al contingut principal

La comissió informativa d’Agricultura de les Corts Valencianes ha servit hui per a denunciar les irregularitats comeses per la Conselleria d’Agricultura per alterar els resultats de les eleccions en alguns consells reguladors de denominació d’origen, entre estes la d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana. Segons ha declarat Pañella, “les pressions polítiques de la Generalitat han estat constants per alterar eixos resultats i, també, s’han produït fets d’autèntica república bananera, on en una llista es votava a una persona però, a continuació, s’explicava en la mateixa papereta que, d’eixir eixa persona, el representant seria el seu marit”.

Pañella també ha denunciat que algunes cooperatives valencianes han rebut pressions “perquè alteraren el seu vot i per a elegir a l’alcalde de Planes, del PP, com a president del Comitè d’Agricultura Ecològica. Eixes pressions, pel que sabem, han estat en amenaçar en retirar-los les ajudes oficials si no canviaven el sentit del seu vot”.

La Unió de Llauradors ha estat l’únic sindicat del camp que ha denunciat esta situació i per això, el diputat de Compromís i president del BLOC ha mostrat el seu total suport, “per la valentia que han demostrat tindre des de la Unió en la defensa de la democràcia en el món agrari valencià. Nosaltres, per la part que ens toca, anem a demanar totes les responsabilitats polítiques als governants, perquè eixa és la nostra tasca com a oposició”.