Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “el PP està bastardejant cada vegada més el sentit de control per l’oposició que haurien de tindre les preguntes parlamentàries”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, s’ha mostrat indignat “per la tergiversació que fa el PP del Consell sobre el sentit de control de la seua gestió per part de l’oposició que suposadament tenen les preguntes parlamentàries. I és que, quan els preguntem per peres, ells ens responen parlant de pomes”.

Així, ha dit, a la pregunta parlamentària que els vaig presentar el 15 d’abril, després de l’incident del col·legi Joan Carles I d’Almenara, sobre per què no s’havia fet cas de les repetides denúncies de la situació formulades per l’AMPA, i sobre les responsabilitats que es derivaven d’aquest desinterés, ara em responen que les obres de reparació ja han començat. Una resposta que no té res a veure amb el contingut de la pregunta. I la consellera ha de saber que, si oculta qui són els responsables, la responsabilitat recau sobre ella mateixa”.

Pañella ha explicat que “l’AMPA d’aquest centre es duia adreçant repetidament a la Conselleria, des de l’any 2003, denunciant la situació en què es trobava l’edifici i l’amenaça que això suposava per a la integritat física d’alumnat i professorat; i bé, l’única resposta que ha rebut l’AMPA en tot aquest temps és del més de maig d’enguany, ja després que ocorregueren tan lamentables fets. La desídia de la Conselleria en relació amb aquest centre és evident, lamentable i molt sospitosa. Per això les meues preguntes eren clares: “Per quins motius no s’han atés les denúncies de l’AMPA sobre les deficiències d’aquest centre?; De qui és la responsabilitat que no hagen estat tingudes en comte? i Es té previst reclamar les responsabilitats que s’estime adients per no haver atés les reclamacions d’aquesta AMPA?”.

El diputat de Compromís ha dit que “emplacem l’opinió pública a jutjar si creuen que és cap resposta a aquestes preguntes el dir que “com a conseqüència del Pla de Revisió d’Infraestructures Educatives, establit per esta Conselleria, ja s’han iniciat les obres de rehabilitació del CEIP Joan Carles I d’Almenara”. I, el que més ens preocupa de tot és que no es tracta d’un cas únic. Són molts els centres educatius que presenten problemes en la seua construcció i el seu manteniment, alguns d’ells molts semblants als registrats al col·legi d’Almenara. Però el sistema emprat per la Conselleria, de mirar cap a un altre costat i ignorar sistemàticament les denúncies de les AMPA, i sobretot la no exigència de responsabilitat a les persones encarregades del manteniment dels centres escolars, ens pot dur noves desgràcies en el futur; i, per desgràcia, potser llavors no tindrem tanta sort en la integritat de l’alumnat i el professorat afectats”