Bota al contingut principal

Segons Enric Morera, “el pressupost  destinat a indústria no aprofita. Els 222 milions d’euros són calderilla restant de les grans festes que organitzen i que no aprofiten per a res a esta terra”. El portaveu valencianista també diu que el pressupost naix mutilat perquè, a l’igual que el de 2010, es faran modificacions d’amagat i els diners es destinaran a coses que no s’han aprovat inicialment a les Corts.

El portaveu de Compromís ha defensat, sense èxit, un canvi radical en la política d’inversió industrial del Consell, és a dir, “un canvi per a millorar, per a fer-la productiva de veritat i posicionar la nostra terra en un lloc clau de l’Arc Mediterrani i no com un recinte firal que res aprofita, que és la visió que tenen de fora del nostre territori”. Morera ha assegurat que els comptes per a 2011, “no tenen quasi res en innovació en mercadotècnia, ni en innovació organitzativa. Tampoc s’ajuda ni s’estimula l’augment de la dimensió empresarial ni es creen les condicions d’estímul per a les activitat i mercats emergents”.

Des de la tercera força política en les Corts Valencianes han declarat que en els pressupostos de la Generalitat per a 211, no hi ha “cap proposta de millorar en l’eficiència del sistema d’innovació i tampoc cap indicació segura per a la indústria agrària, ara més en perill que mai pels acords de la Unió Europea amb el Marroc”.

Segons Morera, “el pressupost actual va ser un fracàs. Hem crescut el número  de parats durant l’any l’any 2010, ja en som més de 500.000 i hem crescut en Deute Públic. El govern de Camps és responsable perquè amb els instruments que tenen i disposen per a fer polítiques actives d’ocupació i planificació econòmica han fracassat i el números són evidents”.

En el debat dels pressupostos d’indústria, el portaveu de Compromís ha dit que els comptes no són de fiar “perquè els modificaran de seguida que els aproven, com van fer enguany al mes d’agost, on d’amagat modificaren 400 milions del pressupost de 2010”.

Per al parlamentari valencianista, els pressupostos per a invertir en indústria i en sectors productius valencians, “són una misèria que fan vergonya només vore les xifres i, per tant, es demostra que el Consell de Camps no està per la tasca d’ajudar als emprenedors, als empresaris que saben i que volen exportar i a la indústria tradicional que vol reinventar-se per a guanyar el mercat. I això, sens dubte, és una autèntica pena”.

Segons Morera, “cal un canvi, cal un compromís amb eixe nou model productiu i és vital per a la nostra indústria creure’ns d’una vegada per totes allò de l’arc mediterrani i de la importància que té el nostre territori en eixa eurorregió”. El portaveu de Compromís ha recordat l’alt preu de no dialogar ni col·laborar amb autonomies veïnes i, al mateix temps, ha refrescat la memòria dels parlamentaris populars amb l’Estatut d’Autonomia que aprovaren amb el PSOE i on es parla de la col·laboració amb altres territoris per a configurar l’arc mediterrani.

“La cooperació econòmica entre regions europees és una estratègia que està en marxa en la Unió Europea i funciona i caldria plantejar-se de nou eixa regió formada pels territoris de l’antiga Corona d’Aragó. També, cal que el País Valencià s’integre a l’EURAM per a millorar les infraestructures i els transports que faciliten les comunicacions i els intercanvis comercials. Les valencianes i els valencians tenim un paper clau en l’EURAM, hem d’estar al capdavant de l’arc mediterrani per a reactivar la nostra economia però això, per desgràcia, no és una prioritat del govern de Camps”, segons Enric Morera.