Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha rebut una resposta de la consellera Paula Sánchez de León en la que el Consell es compromet a pagar en l’exercici 2011 i de forma progressiva “tot el deute” que té RTVV amb les empreses del sector audiovisual. Curiosament, la consellera culpa a la crisi global i a la del sector eixa situació, “i no parla en cap moment que el gran forat que té la televisió pública valenciana és perquè en les darrers anys han gastat diners com si tingueren la fórmula per a fabricar-los, han donat milions i milions a productores de fora i, com tot el món ja sap, van pagar un sobrecost impressionant a les empreses de la trama Gürtel per a fer el muntatge de la visita del papa”.

Segons Morera, “la paraula que ha donat la consellera ha estat per escrit i, per tant, anem a estar vigilants i des de Compromís anem a controlar mes a mes que estiguen donant compliment a això que ens ha respost. Mes a mes demanarem la relació de pagaments per a comprovar si el deute de RTVV amb les empreses del sector audiovisual valencià va reduint-se o, pel contrari, continua igual o creix”.

Productores, empreses dedicades al doblatge, proveïdors de material i tantes altres activitats relacionades amb el món audiovisual passen un moment crític per la manca d’ajuda de la Generalitat i, en especial, pel gran deute que té RTVV que fa temps que no paga tot el que deu. Segons han sabut des de Compromís, “tots els mesos tenim coneixement del tancament d’alguna productora o d’alguna empresa vinculada al sector i la gran culpa és de la política econòmica del PP, la de gastar per gastar i la de no pagar als proveïdors que fan bé el seu treball. En els darrers mesos moltes persones s’han quedat sense treball i la culpa és de Camps, que té altres prioritats amb els diners públics i castiga d’una forma injusta a les empreses valencianes que, gràcies a les quals, RTVV pot presumir d’alguns programes de qualitat”, segons ha afirmat el parlamentari valencianista.