Anar directament a les notícies

Compromís reclama al Consell que garantitze el compliment de la nova llei antitabac

Publicat el en Sanitat i Benestar

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que “al territori valencià el Consell ha de ser l’encarregat de vetllar pel compliment de la nova llei antitabac que entra en vigor demà i mitjançant la qual no es permetrà fumar en cap espai públic tancat”.

“Esta llei atribueix a les comunitats autònomes la competència per a inspeccionar i sancionar l’incompliment d’esta norma així que des de Compromís reclamem al Consell que establisca tots els mitjans i recursos necessaris per a què l’aplicació d’esta llei siga efectiva des d’un primer moment”.

Segons Oltra “hem de recordar que la Llei de Mesures contra el Tabaquisme de l’any 2006 no va tindre un desenvolupament complet a la nostra comunitat, entre altres motius per una interpretació molt laxa d’aquella norma per part del govern valencià”.

“El grup parlamentari Compromís registrà en Les Corts preguntes dirigides al Consell per a conéixer quin és el dispositiu que el govern valencià ha establert amb motiu de l’entrada en vigor d’esta llei, quin és el nombre d’inspectors dels que disposa l’administració valenciana i el procediments amb què es realitzaran les inspeccions i s’establiran possibles sancions”.

“Tot açò tenint en compte els importants beneficis humans, socials i econòmics que suposarà la correcta aplicació d’esta llei per al nostre sistema sanitari i inclús els beneficis socioeconòmics que es produiran a mig i llarg termini”, ha conclòs Oltra.