Anar directament a les notícies

Compromís exigeix que l’entrada a les grans infraestructures culturals i d’oci de la Generalitat siga gratuïta per als residents en la Comunitat Valenciana

Publicat el en Educació i Cultura

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha presentat hui en Les Corts una Proposició No de Llei s’insta el Consell a prendre les mesures adients per a què les entrades per poder accedir al Bioparc València, Hemisfèric, Museu de les Ciències Príncep Felipe i l’Oceanogràfic siguen gratuïtes per als residents a la Comunitat Valenciana.

 

Segons ha declarat Oltra “la gratuïtat de les entrades a este tipus d’infraestructures públiques per als residents ja és un fet a altres comunitats de l’Estat, Municipis i altres països de la Unió Europea”.

 

“Hem de tindre en compte -ha assenyalat la parlamentària ecosocialista- que les despeses realitzades per la Generalitat en els esdeveniments de masses que organitza té una repercussió negativa en la butxaca de tots els ciutadans. A més cal afegir que la repercussió d’estos esdeveniments és de dubtosa rendibilitat i el Consell es nega a facilitar reiteradament informació sobre els costos totals dels mateixos”.

Els diners que la Generalitat gasta en aquests grans esdeveniments i infraestructures culturals o d’oci no repercuteixen en el preu que els ciutadans i ciutadanes valencians hem de pagar per a visitar o participar en aquests esdeveniments, excepte els ciutadans que, per la seua relació amb els gestors d’aquests esdeveniments o infraestructures disposen de vegades d’entrades gratuïtes, com ara càrrecs de representació, alts càrrecs i persones pròximes.

Per a Oltra “els beneficis indirectes que es pressuposen però que mai no es demostren, no serveixen per a pal·liar els alts costos de manteniment de les infraestructures culturals de la Generalitat i molt menys els ingressos de les entrades que paguen els ciutadans que serveixen per a sufragar una part mínima dels costos, atès que sobreviuen bàsicament de les subvencions públiques, per la qual cosa tindria una repercussió mínima en els comptes d’aquests esdeveniments i infraestructures que s’eliminara el pagament d’entrades als residents a la nostra Comunitat”.

“I ara -ha afegit la portaveu adjunta de Compromís- el patronat de la Fundació Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia, que presideix Francisco Camps, anuncia que oferirà un 5% de descompte als viatgers que arriben amb l’AVE. Resulta curiós que no siga l’AVE qui, per promoure’s oferisca descomptes, sinó al contrari, que la Fundació es dedique a promoure l’AVE”.

“A més, en la pràctica això suposa que una infraestructura subvencionada amb els impostos dels valencianes i valencianes, ens eixirà més car a nosaltres que a altres ciutadans de la resta de l’estat. Des de Compromís exigim que cessen ja estes pràctiques discriminatòries i en este sentit plantegem la necessitat de la gratuïtat d’estes entrades per als residents en la nostra Comunitat”.

 

4 de gener del 2011