Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat que en tant a les novetats del Cas Bárcenas, fetes públiques avui pel periòdic El Mundo, és necessària una actuació “urgent i contundent” del poder judicial.

Segons Morera, “el cas Bárcenas ha passat a ser el cas del presumpte finançament il·legal del Partit Popular, la corrupció s’ha instal·lat en les institucions i els ciutadans ens sentim indefensos. Des de Compromís demanem una actuació urgent, eficaç, del poder judicial, per a saber fins a on ha arribat la corrupció a instal·lar-se en les institucions democràtiques”.

Encara que el modus operandi relatat en l’entrevista, que li va fer el director del rotatiu madrileny a l’ex tresorer del PP, és el que presumptament s’efectuava en la direcció estatal del partit, Morera ha assegurat que aquesta pràctica “s’ha d’investigar en totes les autonomies, sent la valenciana una on segurament apareixeran molts casos de donacions irregulars per a pagar, presumptament, campanyes electorals i sobresous a alts càrrecs del PPCV. Sense anar més lluny, cal recordar que el TSJCV està estudiant una denúncia d’un particular contra l’ex secretari general del PPCV, Ricardo Costa, i que va en la línia d’eixes donacions realitzades en seus d’empreses constructores”.

Per al portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “avui hem sabut això de Bárcenas, la qual cosa se solia fer en la seu central del carrer Gènova i animem a la justícia a actuar amb contundència i rapidesa, perquè vagen al banc dels acusats tots aquells que han obrat de manera incorrecta i immoral, pagant o rebent. Però no solament s’ha de quedar en això, i també encoratgem a jutges i fiscals al fet que aprofundisquen en les seues recerques en el PPCV, que com ben va definir ahir Esteban González Pons, és un pilar fonamental del PP i, per tant, la manera d’actuar dels populars valencians pot ser que haja anat pels mateix rumbs que l’operativa recaptatòria del carrer Gènova”.