Anar directament a les notícies

Compromís considera aberrant que el govern del PP vincule l’educació sexual a l’ideari dels centres educatius

Publicat el en Llibertat i Igualtat

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha presentat hui en Les Corts una bateria de preguntes dirigides a la Conselleria d’Educació al voltant de les modificacions que ha establert en el Pla Integral d’Educació Sexual (PIES).

Per a Oltra “és aberrant que el govern del PP deixe de costat el criteri científic a l’hora d’impartir l’educació sexual i cedisca a les pressions de sectors fonamentalistes de l’església catòlica per a què el temari s’adapte a l’ideari de cada centre”.

En este sentit Oltra demana al conseller Alejandro Font de Mora que explique els motius d’estos canvis en el PIES, que suposaran que els professionals sanitaris deixaran d’impartir els cursos, sent substituïts per personal triat pels propis centres.

Mitjançant esta bateria de preguntes la parlamentària ecosocialista planteja a Educació què amb este mateix criteri un centre educatiu amb un ideari contrari a l’evolució de l’espècie darwinista podria alliçonar els seus alumnes en la teoria creacionista, o en biologia afirmar que la dona va ser creada a partir d’una costella d’Adam o fins i tot que la Terra és plana.

“Amb esta decisió sembla que el govern del PP no coneix que és la Il·lustració, que ja al segle XVIII propicià la separació entre església i estat, al temps que no té en compte la Constitució Espanyola del 1978 que estableix l’aconfessionalitat del nostre estat”, ha conclòs Oltra.