Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), considera que la política econòmica i turística del Consell “ha fracassat i no poden negar la realitat. El turisme ha millorat en 2010 en tot l’estat menys ací i en Madrid, les dos autonomies que els populars diuen l’eix de la prosperitat. Això demostra que els grans esdeveniments no estan donant els bons resultats que diuen que donen i, a més, alguns hotels de luxe valencians van a tancar mig any, afectant negativament als seus treballadors”.

Per a Morera, “els tancaments d’hotels qüestionen la política de promoció turística del Consell que demostren que és incorrecta i insuficient. Si els turistes visiten menys la nostra terra i sols ho fan en estiu, cal que el Consell s’ho faça mirar perquè tot no és tan meravellós com ho pinta la consellera ni tampoc el president”.

Des de Compromís consideren que el tancament d’hotels, “és un seriós toc d’atenció al Consell i a la seua manera compulsiva de gastar diners en promocions i grans esdeveniments, perquè el resultat el tenim davant: menys turistes i tancament d’hotels, amb la seua corresponent pèrdua de llocs de treball”. Per a Morera, este fet pot estar relacionat amb que la Generalitat, “no ha estat un agent actiu en la planificació turística i no ha controlat l’oferta hotelera de València, on s’ha demostrat que sobre places d’hotels de luxe i per això ha passat el que ha passat amb el Hilton i ara amb el Sidi Saler. O tal volta l’oferta de la ciutat no és tan bona com s’afanyen en vendre sempre que poden els dirigents populars”.

Segons el candidat de la Coalició Compromís, “la política industrial del Consell és un desastre i ara comprovem que un dels motors de la nostra economia, com és el turisme, no funciona perquè no s’ha planificat ni s’ha invertit correctament des de la Generalitat, que, a més a més, està provocant la destrucció de llocs de treball per les continuades errades que comet el govern valencià per continuar apostant en un model productiu basat en l’especulació”. En esta línia, Morera ha recordat que en els darrers anys de bonança econòmica, “molts especuladors de la bombolla immobiliària entraren a invertir en aparcaments i en hotels de luxe, creant així més places hoteleres de les que necessitàvem i perjudicant seriosament al sector i als professionals del sector. Eixe intrusisme ha estat consentit en els darrers anys pel govern de Camps i ara el resultat és el del tancament d’hotels i l’acomiadament dels seus treballadors”.