Anar directament a les notícies

Compromís demana al Consell que declare el territori valencià “lliure de prospeccions per a buscar petroli”

Publicat el en Medi Ambient

Des del grup parlamentari Compromís han recordat que les autoritzacions de les prospeccions petrolíferes “és una competència exclusiva del govern central” i per això, “cal un pronunciament urgent de les Corts Valencianes i del Consell per a declarar tot el territori valencià i la seua costa i mar com una zona lliure d’estes activitats”, segons ha declarat el portaveu de la coalició en el parlament valencià, Enric Morera.

Segons el síndic de Compromís, “caldria saber què faria la Generalitat si fóra competència del Consell donar eixes autoritzacions. Si ho tenen tan clar que no volen que es faça res, doncs la solució és prou fàcil, tan senzilla com dir-li al govern central que ací no volem això i que declarem el nostre territori protegit front a eixes activitats”.

Morera ha fet estes declaracions després de conéixer la notícia de que una empresa també vol fer prospeccions petrolíferes que afecta a les comarques centrals valencianes. Segons Morera, “l’impacte en estes zones pot ser molt destructiu per al medi ambient i, a més a més, perjudicaria al sector turístic, un dels motors de l’economia valenciana”. Des de Compromís han mostrat el seu total rebuig a eixa iniciativa i ha reafirmat el total suport de la coalició per a fomentar i donar un major i millor ús a les energies renovables.

Cal recordar que Compromís va a presentar un proposició no de llei perquè les Corts es posicionen en contra de la recerca de petroli en la mar i en el territori valencià i, en cas de que el govern central autoritze les prospeccions, des de Compromís volen que es porte el cas als tribunals per a recórrer les autoritzacions que puga atorgar l’executiu de Rodríguez Zapatero.