Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha aprofitat la seua intervenció en el debat sobre les esmenes a la totalitat de la Llei Wert celebrat hui per denunciar la no compareixença del president del govern Mariano Rajoy al Parlament espanyol.

Per Baldoví “hui els ciutadans volien un altre protagonista al parlament, hui els ciutadans volien que estiguera el president Rajoy, que donara la cara d’una vegada davant els representants dels ciutadans”.

Per al diputat de Compromís-Equo és una vergonya que el grup parlamentari popular estiga bloquejant la compareixença de Rajoy i aquest no explique en seu parlamentària “l’impressionant iceberg que s’amaga davall l’ex tresorer Bárcenas, la fabulosa maquinària de finançament il·legal del PP, les comissions que Bárcenas cobrava de diversos empresaris a la seu del PP a canvi d’adjudicacions, concessions i altres favors i amb la qual (a part de repartir sobres marrons amb bitllets de 500 €) el PP ha guanyat eleccions de manera fraudulenta, dopats fins a les celles amb diners negre”.

Aquest és el debat i aquest era el personatge que hui exigia l’opinió pública, que el President aclarisca d’una vegada si tots vam anar a les eleccions en igualtat de condicions o alguns amb avantatges il·lícits. Si el PP va guanyar les eleccions de manera neta o embrutit amb la caixa plena de diners bruts. Perquè si és així aquesta llei, les altres i tots els seus decrets lleis que han colpejat durament la gent serien legals, però moralment il·legítimes”.

Baldoví també s’ha referit en la seua intervenció a la llei de reforma de l’educació que impulsa el ministre Wert, una llei que per a Compromís-Equo naix òrfena d’acords, de consensos, de suports, però, sobretot, òrfena d’allò que més necessita una llei d’educació, òrfena d’il·lusió.

El diputat de Compromís ha acabat la seua intervenció, interrompuda en diverses ocasions pel president del Congrés Jesús Posada, mostrant un cartell en el qual exigia al senyor Rajoy que donara la cara.