Bota al contingut principal

El diputat de Compromís li ha presentat aquesta pregunta parlamentària a la consellera, “per a que els informes del Síndic no caiguen en sac foradat”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha presentat “una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació, per a que ens diga com pensen actuar en el col·legi Mare de Déu de la Vallivana de Morella, després de les denúncies que ha formulat el Síndic de Greuges sobre les greus anomalies que pateix l’edifici que alberga aquest centre educatiu. Perquè fins ara tot han estat paraules buides i promeses sense cap data de realització”.

Pañella ha declarat que “des de Compromís hem denunciat repetidament que les condicions en què es troben molts dels nostres centres educatius impedeixen que l’alumnat puga tindre les condicions òptimes que li permeten assolir el nivell de qualitat educativa que seria desitjable. I bé, ara ens alegra comprovar que una autoritat com el Síndic de Greuges s’expressa en el mateix sentit, en el cas concret del centre educatiu de Morella. Per això li he preguntat a la consellera què pensa fer davant d’aquesta denúncia; i és que, per desgràcia, estem massa acostumats a que les intervencions del Síndic de Greuges siguen acollides pel govern del PP amb un respectuós silenci… però que després no passe res, ni el govern actue en absolut per corregir els errors i defectes que denuncia el Síndic. I no voldríem que en el cas del col·legi de Morella tornara a passar el mateix”.

El diputat de Compromís ha dit que “el PP del Consell ha agafat el costum de no fer cap cas de les declaracions i informes que emeten les institucions que ell mateix va introduir en el seu dia dins de l’Estatut d’Autonomia vigent; així va passar, per exemple, fa unes setmanes, amb el tema de l’origen de la llengua, quan va ignorar olímpicament l’autoritat normativa de l’AVL; i també passa contínuament amb els informes emesos per la Sindicatura de Greuges: el PP té per costum guardar-los en un calaix i oblidar-los com si mai hagueren estat emesos. I aquesta actuació, a més d’irrespetuosa per a una institució clau en el sistema democràtic valencià, és senzillament intolerable”.